pondělí 7. března 2011

bábovka


Mám spoustu receptů, které se mi nashromáždily a které jsem nikdy nedělala. A je jich pár, co se na umaštěných papírcích přesunují z jedné složky do druhé, které vždycky musím hledat. Koncem roku jsem si pořídila nový šanonek na recepty, kam plánuju přepisovat jen ty nej, o které nechci přijít. A protože do šanonku můžu připnout i fóliový obal, tak tenhle recept tam poputuje ještě než se dokopu k přepsání. Ani nevím, kde jsem k receptu přišla, ale za ty roky vím, že oproti instrukcím, peču tuhle bábovku okolo dvou hodin, zespoda i z vrchu formy přikryté dvojitým alobalem a do větší části přidávám kakao, protože to tak máme radši.

3 komentáře:

  1. Joli, bábovka vypadá báječně, také máme jednu oblíbenou, zvládnou ji upéct i dva nejstarší synové a s těma receptama jsem na tom podobně, v šuplíku plno papírků, výstřižků, ty nej recepty schovávám do obálky. Hezký den
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Jolano, máte krásný písmo... A jásám i nad inkoustem, též píšu perem:o) Ne vždy to tedy klapne, ale má to mocné kouzlo.o) J.

    OdpovědětVymazat
  3. Jejda, ten recepis je tak starej,... perem už nepíšu, vlastně teď píšu hlavně na pc a rukou tak maximálně podepisuju žákajdu ;)
    I když ... nedávno jsem vytáhla pera, co jsem dceři kupovala do první třídy - nikdy je nepoužila - je to 7 roků - a zjistila jsem, že s mojí frekvencí ručního psaní zaschnou. Tož tak. Ale děkuju :)

    OdpovědětVymazat