úterý 22. února 2011

za oknem zima, uvnitř už to raší

Další hvězdník vykvetl a do jara zbývá 27 dní.

´Jewel´

O víkendu jsem ostříhala přeživší balkonovky a zaskočil mně mráz. Mám sice zasklenou lodžii, která kytky chrání, ale maximálně do mínus pěti. Loni jsem to řešila vytápěním z ložnice, letos nám přibylo miminko,  takže otevřené dveře na lodžii nepřichází do úvahy. Vytáhla jsem tedy všecky starý deky, zacpala "díry" a zateplila spodní část zasklení. Rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou se zvýšil na 7 stupňů ;)  Vzhledem k tomu, že poslední dny je u nás kolem mínus deseti, choulostivky musely domů. Zas přes ně škobrtám a těším se na konec týdne, kdy slibují oteplení. 
Včera jsem zkusila ještě jednu variantu. Do vršku okna jsem přivřela netkanou textilii, pak ji přehodila přes šňůry a udělala kytkám jakýsi stan. Ve stanu jsem zapálila dvě svíčky a celou noc s baterkou sledovala teplotu. Jsem na devíti stupních rozdílu a ještě kytičkám dopřávám trochu romantiky ;)



1 komentář:

  1. Joli, mráz zaskočil asi nás všechny,co čekáme už jaro, je to práce s kytičkama, přechovávání balkonovek jsem hodně omezila a nechávám si jen několik obyčejných muškátů. S těmi svíčkami bych byla velice opatrná. Zdravím
    Marcela

    OdpovědětVymazat