čtvrtek 29. března 2012

čepičkománie


Někdy mezi kojením, přebalováním a sjížděním internetu jsem narazila na  tuhle stránku a napadlo mně oprášit háček a pokusit se o čepičku pro moji poslední princezničku.

Kdysi v dávnověku na ZŠ jsem pobrala nějaký základy, tak jsem vytáhla ze zásob klubíčko a začala. Stylem přiměřeně a občasným přeměřováním na modelce jsem se dopracovala k modelu, který bude použitelný tak za rok.


tady to vypadalo ještě nadějně


tady už ne ;)

Jinak jsem byla s výsledkem celkem spokojená, takže jsem usoudila, že když použiju tenčí přízi a uberu pár řad, při stejných očkách musí výsledek odpovídat požadované velikosti.

pokus č. 2

Bohužel, ani tentokrát se nezadařilo, tak začal pokus č 3.
Tentokrát byl pro změnu výsledek tak těsný, že v něm mrně nebudu trápit, tak jsem změnila čepičce účel použití, přiháčkovala lem a bude z ní košíček na drobnosti - přece to nebudu párat ;)




Ještě jsem tedy neskončila, pokus č. 4 se chystá. Když to ani tentokrát nevyjde, asi začnu čapky prodávat :D

5 komentářů:

  1. Joli krásné čepičky a okaté modelce to moc sluší. Pokračuj dál, když nebudou čepičky, tak košíčků není nikdy dost. Krásný den Rija

    OdpovědětVymazat
  2. Takhle by asi dopadla moje práce, ale barvičky nádherné.

    OdpovědětVymazat
  3. Jolanko, jsi šikula, moc se Ti povedly ;-) A malá princeznička, hned bych ji brala :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj :) zaklad je odmerat obvod hlavinky. vydelit to cislom 3,14. dostanes cislo. zakladnu placku budes rozsirovat pokial nedosoahne priemer rovnajuci sa tomu cislu. a potom uz nepridavas, len hackujes dokolecka a prikladas na hlavinku, pokial nezakryjes uska.
    hackovanie je droga, podlahla som nedavno :)

    OdpovědětVymazat