sobota 2. dubna 2011

mufinky pro tchýňku


Potřebovala jsem upéct něco rychlého, ale trošku slavnostnějšího. A nepříliš tučného - tchýňka je po operaci žlučníku. Recept jsem našla tady . Mimochodem, kdo drží dietu, ať tam radši nenakukuje :D
Vzhledem k nedostatku času jsem pekla pouze pomerančovou variantu .Oproti orginálu jsem do těsta nedávala ani kůru, ani šťávu a místo zakysané smetany jsem použila jogurt. Z množství těsta jsem udělala 16 mufinků - je třeba do formy dát jen tolik těsta, aby zůstaly uvnitř košíčku, jinam vám bude sirup, kterým se upečené mufinky přelívají vytékat. Na přeliv jsem použila pomerančovou šťávu s trochou citronové, protože samotný pomeranč mi přišel trošku fádní.
Krém jsem dělala trošku improvizovaný, ale chuťově mufinky výborně doplnil
1 tvaroh (tučný)
1/2 litru pudingu ze dvou sáčků
pár lžic našlehané šlehačky - podle konzistence
cukr podle chuti
vychladlý puding jsem našlehala, přidala tvaroh a šlehačku a nastříkala na mufinky.
Těsto je vláčné, takže jako snídaňová varianta budou chutnat i nenamazané, ale příště zkusím místo oleje použít máslo. Olej mi chuťově trošku vadil.

5 komentářů:

  1. mňam, tak to bych si dala...s krémem jsem si kdysi taky takhle zaimprovizovala, a od té doby nedělám jiný, všichni si ho chválí a je lehký....

    tak doufám že i tchyňka si pochutnala...

    a taky jsem už zkoušela kváskový chleba, je lehce vlhký, ale jinak na něj žádný jiný nemá....

    těším se na další příspěvky, pa pherenis

    OdpovědětVymazat
  2. Joli, vypadají nádherně, na mufinky se nějaký čas chystám, tak možná na ně dojde, díky za recept. Hezký víkend
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Holky dík :) a tady: http://hanascakes.blogspot.com/ jsem se dozvěděla, že nejsou mufiny jako cupcakes - tak jsem zas chytřejší ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Jolanko, to je parádní. Ty jsi úžasná snacha...:) Hezký podvečer. Peťa

    OdpovědětVymazat