tag:blogger.com,1999:blog-5307182323579767899.post1727846221842774114..comments2023-07-21T11:12:06.456+02:00Comments on ... jen tak ...: troška čarováníJolanahttp://www.blogger.com/profile/01327105289364224549noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-5307182323579767899.post-20463041577200252932011-04-01T22:25:37.681+02:002011-04-01T22:25:37.681+02:00No, já kvásek vlastně dělala jen jednou (ten tříde...No, já kvásek vlastně dělala jen jednou (ten třídenní postup http://jentakanaloja.blogspot.com/2011/03/prvni-pokus-o-kvaskovy-chleb.html), pak ho smíchám s žitnou moukou a vodou a v pekárně nechám kynout, až nakyne tak si oddělím do sklenice do ledničky a ke té druhé části přidám pšeničnou,.... a upeču chleba. Pak zas vyndám z ledničky, přidám žitnou a vodu, ..... kyselý je dost.<br />Kdyby se mi zkazil, tak nevím, ale na sluníčku, nebo pod peřinou by to snad taky šlo.Jolanahttps://www.blogger.com/profile/01327105289364224549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5307182323579767899.post-44167205099872725302011-04-01T21:51:01.468+02:002011-04-01T21:51:01.468+02:00Analojko prosím Tě, jak děláš kvásek když se netop...Analojko prosím Tě, jak děláš kvásek když se netopí? Za kamny mi krásně šel a všechno bylo v pořádku, jenže teď už netopíme a nebo jen chvilku večer když sedíme a nehýbeme se a tak je tu stabilně 16-18 stupňů a to se kvásku moc nelíbí, je děsně pomalý a mám obavu, že ten poslední ani nebyl dost kyselý:-( Máš nějakou radu?<br />A ten Měsíc - taky mám kalendář a letos se opravdu snažím dělat podle něj /někdy to překazí počasí:-(/ a jsem zvědavá, jestli bude rozdíl proti jiným rokům......anonkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5307182323579767899.post-84433213892170841142011-03-24T14:33:05.585+01:002011-03-24T14:33:05.585+01:00Jolanko, já si myslím a věřím, že měsíc má velikou...Jolanko, já si myslím a věřím, že měsíc má velikou moc, funguje to ;-)Lennkahttps://www.blogger.com/profile/12831010286700521378noreply@blogger.com